رایزن‌های فرهنگی سفارتخانه‌های ایران به اصفهان می‌آیند

معاون صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان گفت: به منظور معرفی صنایع دستی ایران به کشورهای دنیا رایزن‌های فرهنگی سفارتخانه‌های کشورمان به اصفهان سفر می‌کنند.

 به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور، احمد ادیب در حاشیه مراسم داوری نشان ملی کیفیت و برتری صنایع دستی منطقه مرکزی در جمع خبرنگاران گفت: در حال حاضر برخی از سفارتخانه‌ها به صورت خودجوش آثار دستی هنرمندان رشته‌های مختلف را در سفارتخانه‌ها به نمایش در آورده‌اند، اما این موضوع کافی نیست و باید این امر به صورت سازمان یافته در تمامی سفارتخانه‌ها انجام پذیرد.

معاون صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی استان اصفهان تصریح کرد: در حال حاضر صادرات صنایع دستی ایرانی به خاطر یک تصمیم اشتباه با عنوان برون‌سپاری ارزی، به شدت کاهش یافته و در سال 91 حتی یک سانتی‌متر از این صنایع صادر نشد، این در حالی است که سال 89 و 90 رشد صادرات به بیش از 200 و یا حتی در برخی مواقع به بالای 300 درصد هم رسیده بود.

وی خاطرنشان کرد: اکنون استان اصفهان در زمینه نشان استاندارد پیشرو است و این نشان سبب می‌شود تا خیال خریدار و مصرف کننده میراث فرهنگی راحت باشد.

وی افزود: بیشتر هنرمندان صنایع دستی کشور را خانم‌ها تشکیل می‌دهند، اما اصفهان تنها استانی است که بیشتر هنرمندان صنایع دستی آن آقا هستند.

 

معاون صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی استان اصفهان اضافه کرد: در سال 89 در استان اصفهان تنها یک نفر از هنرمندان صنایع دستی نشان استاندارد داشت، در حالی که امروز حدود 16 نفر در اصفهان نشان استاندارد دارند و 30 رشته صنایع دستی ثبت ملی شده که این ثبت پیش درآمدی برای ثبت جهانی است.

وی هدف از برگزاری مراسم نشان کیفی منطقه‌ای و ملی را که طرح آن برای اولین بار از استان اصفهان به کشور ارایه شد و اکنون به طور فراگیر در حال اجرا است را ارتقای کیفی صنایع دستی، ارزیابی و استعدادیابی در رشته‌های سنتی صنایع دستی ایران بیان نمود و گفت: طی چند سال تجربه برگزاری مراسم مهر اصالت یونسکو این نگرانی وجود داشت که کیفیت صنایع دستی در حال از بین رفتن بود، لذا تصمیم بر این شد تا پس از بازنشستگی هنرمندان این عرصه و عدم وجود تجربه در بین قشر جوان آنان زمینه‌ای ایجاد شود تا انگیزه‌های رقابت نیز بالاتر برود.

ادیب افزود: یکی از مسایلی که ما باید به آن بپردازیم، جذب اعتماد مردم نسبت به صنایع دستی و استفاده از آن است، لذا اگر مردم در این زمینه احساس امنیت کنند بازار این صنعت رونق می‌گیرد و برگزاری این مراسم نیز در همین راستا است.

/108

انتهای پیام/

کد خبر 1392090417